Samenspeelproject / play-in

Een keer per jaar organiseert Huismuziek Haarlem een samenspeelproject / play-in.

Voor blazers en strijkers, en (1) piano. We studeren twee dagen (met tussenpoos van enkele weken) op vooraf toegestuurde muziek, onder leiding van dirigente Josien van der Tweel.
Enige jaren speelervaring is vereist. In Hafabra termen: niveau B, in Huismuziek termen: ♪♪ t/m ♪♪♪

Aan het eind van de laatste dag spelen we de ingestudeerde muziek voor familie en vrienden, de zogeheten 'laatste doorloop'. 

De play-in is op zondag 6 en zondag 27 oktober 2024. 


Afgelopen maart 2024 repeteerde het gelegenheidsorkest  tijdens de play-in 3 ouvertures: Barbier van Sevilla, van Rossini, Egmont, van Beethoven en Die Zauberflöte, van Mozart. (foto: de laatste doorloop, op 24 maart 2024)


Hoe zijn de samenspeelprojecten begonnen? 


Vele jaren heeft Huismuziek Haarlem dankbaar gebruik gemaakt van de samenspeelprojecten, opgezet door Reinout Godschalk (archieffoto onder).
Zijn missie was het, om grote klassieke werken speelbaar te maken voor amateurmusici. Zoals hij zelf eens zei: "De Negende van Beethoven kunnen spelen in een orkest, zelfs op de blokfluit, hoe fijn is dat?"

Hij bewerkte beroemde werken voor groepen van Huismuziek in den lande, en dus ook voor Huismuziek Haarlem. Twee zondagen lang onder zijn leiding intensief samen instuderen, met aan het eind van de tweede zondag een 'laatste doorloop.'

Zo klonken in voorgaande jaren onder meer de Pastorale van Beethoven, de Carmen en L'Arlesienne suite van Bizet, de Notenkrakerssuite van Tsaikovski, de Schilderijententoonstelling van Moessorgski, Delen van de Peer Gynt Suite van Grieg, de Vijfde Symfonie van Schubert, en Dansen van Dvorak, Grieg en Brahms.

In 2022 bereikte ons het droevige bericht dat Reinout was overleden. Eerder al maakte hij een groots gebaar en schonk onze Huismuziekafdeling al zijn werken op CD. Zo kunnen wij met een andere dirigent de mooie projecten voortzetten! 

Samenspeelproject met Reinout Godschalk (archieffoto 2019)

 

Voor vragen: Maria van Ruiten, e-mail: mjjvanruiten AT thts.nl / tel. 0252-413859 / 06 15 62 07 48
Onze annuleringsvoorwaarden staan op deze pagina