Samenspeelproject / play-in

Open Inschrijving!

3 en 24 maart 2024 

We repeteren 3 ouvertures
Barbier van Sevilla, van Rossini, Egmont, van Beethoven en Die Zauberflöte, van Mozart.

Dirigent is Josien van der Tweel.

We spelen beide dagen van 10.30- ca 17.00 uur in GSV aan de Franz Schubertlaan 37 in Heemstede. Alle instrumenten in principe welkom, voor amateurs vanaf ca 2 jaar speelervaring.  Aan het eind van de de tweede zondag spelen we een laatste doorloop.

Er kunnen max. ca.35 mensen meedoen, groter is de zaal helaas niet. Na betaling wordt de bladmuziek per e-mail toegestuurd. 

De kosten zijn 50 euro voor leden van Huismuziek, 55 euro voor niet-leden. Inclusief soep bij de lunch (die graag zelf meenemen)
Opgeven gaat in 2 stappen: 

1. Het bedrag overmaken op: NL15SNSB0922959544 t.a.v. Huismuziek Haarlem ovv project '24 en uw naam.

2. Dit formulier invullen en sturen: 

Formulier Samenspeelproject 3 en 24 maart 2024 :

 

Voor vragen: Maria van Ruiten, e-mail: mjjvanruiten AT thts.nl / tel. 0252-413859 / 06 15 62 07 48
Onze annuleringsvoorwaarden staan op deze pagina


Hoe zijn de samenspeelprojecten begonnen? 


Vele jaren heeft Huismuziek Haarlem dankbaar gebruik gemaakt van de samenspeelprojecten, opgezet door Reinout Godschalk (archieffoto onder).
Zijn missie was het, om grote klassieke werken speelbaar te maken voor amateurmusici. Zoals hij zelf eens zei: "De Negende van Beethoven kunnen spelen in een orkest, zelfs met de blokfluit, hoe fijn is dat?"

Hij bewerkte beroemde werken voor groepen van Huismuziek in den lande, en dus ook voor Huismuziek Haarlem. Twee zondagen lang onder zijn leiding intensief samen instuderen, met aan het eind van de tweede zondag een 'laatste doorloop.'

Zo klonken in voorgaande jaren onder meer de Pastorale van Beethoven, de Carmen en L'Arlesienne suite van Bizet, de Notenkrakerssuite van Tsaikovski, de Schilderijententoonstelling van Moessorgski, Delen van de Peer Gynt Suite van Grieg, de Vijfde Symfonie van Schubert, en Dansen van Dvorak, Grieg en Brahms.

In 2022 bereikte ons het droevige bericht dat Reinout was overleden. Eerder al maakte hij een groots gebaar en schonk onze Huismuziekafdeling al zijn werken op CD. Zo kunnen wij met een andere dirigent de mooie projecten voortzetten! 

Samenspeelproject met Reinout Godschalk (archieffoto 2019)