• Kom gezellig muziek maken in de omgeving van Haarlem!

Orkest Princehof

Rond de twintig leden schuiven op de dinsdagochtenden aan in de  GSV-accommodatie aan de Franz Schubertlaan 37 in Heemstede om vanaf tien uur vol enthousiasme te repeteren onder leiding van de immer positieve en enthousiaste Barbara Karst. Dat werkt aanstekelijk. Er wordt geconcentreerd geoefend op de stukken voor harmonieorkest, en een enkel klassiek werk. Tot het opeens koffiepauze blijkt te zijn. Ook dat is altijd een gezellig gebeuren. Toeschouwers, maar ook de leden zelf, noemen het dan ook wel 'een heel vriendelijk orkest'. Na de koffie gaan de houtblazers (dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons) en kopercollega's (trombone en trompet), plus slagwerk weer op voor de laatste repetitieronde, die rond kwart voor twaalf wordt afgesloten. 

Het Orkest Princehof speelt wekelijks in de periode van begin oktober tot en met maart. Op de laatste repetitie zijn ook familie, vrienden en kennissen welkom om te komen luisteren. Dit is een zogeheten 'laatste doorloop'. (het woord 'optreden', wordt alleen door dappersten gebezigd). In april 2023 is de afsluitende bijeenkomst gehouden samen met het zaterdagochtend-HuisMuziekorkest in zaal Zang en Vriendschap in Haarlem.

Start seizoen is op dinsdagochtend 10 oktober 2023.

Interesse om mee te spelen of een keer te komen kijken? De eerste repetitie meespelen is gratis. Laat aub weten via onderstaand contactformulier.

Orkest Princehof speelt sinds 2020 in GSV Heemstede (boven)

Orkest Princehof in actie op de dinsdagochtend (foto's 2019, Petrakerk Heemstede)

Saxen in overleg

Laatste doorloop in Heemstede, in de openlucht (2018)

Locatie GSV, Franz Schubertlaan 37, Heemstede