Orkest Princehof

Rond de twintig leden schuiven op de dinsdagochtenden aan in de  GSV-accommodatie aan de Franz Schubertlaan 37 in Heemstede om vanaf tien uur vol enthousiasme te repeteren onder leiding van de immer positieve en enthousiaste Barbara Karst. Dat werkt aanstekelijk. Er wordt geconcentreerd geoefend op de stukken voor harmonieorkest, en een enkel klassiek werk. Tot het opeens koffiepauze blijkt te zijn. Ook dat is altijd een gezellig gebeuren. Toeschouwers, maar ook de leden zelf, noemen het dan ook wel 'een heel vriendelijk orkest'. Na de koffie gaan de houtblazers (dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons) en kopercollega's (trombone en trompet), plus slagwerk weer op voor de laatste repetitieronde, die rond kwart voor twaalf wordt afgesloten. 

Het Orkest Princehof speelt wekelijks in de periode van begin oktober-april.
Wat betreft speelniveau: in Hafabra-termen: niveau B, in Huismuziek-termen: ♪♪ t/m ♪♪♪
De afsluiting van het seizoen wordt gezamenlijk gedaan met het andere orkest (Huismuziek Orkest), in een aparte locatie. Daar zijn ook familie en vrienden welkom om te komen luisteren wat er de voorafgaande maanden zoals is gerepeteerd. Dit is een zogeheten 'laatste doorloop'. (het woord 'optreden', wordt alleen door dappersten gebezigd). I

De repetitiedata voor het seizoen 2024/2025 zijn als volgt: 
1, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december, 2025: 7 en 21 januari, 4 en 18 februari, 4 en 18 maart, 1 en 8 april. 
Gevolgd door een afsluiting van het seizoen, samen met het HMO zaterdagorkest op een weekeinddatum in april. 

Interesse om mee te spelen of een keer te komen kijken? De eerste repetitie meespelen is gratis. Laat aub weten via onderstaand contactformulier.

Orkest Princehof repeteert sinds 2020 in GSV Heemstede (boven en onder)

Onder:
archieffoto2019, Saxen-overleg in de Petrakerk Heemstede

Laatste doorloop in Heemstede, in de openlucht (2018)

Locatie GSV, Franz Schubertlaan 37, Heemstede