• Kom gezellig muziek maken in de omgeving van Haarlem!

Huismuziekorkest

Het Huismuziekorkest Haarlem (HMO) floreert al vele jaren. Al weer enige tijd onder bezielende leiding van Barbara Karst. Gerepeteerd wordt er van tien tot twaalf uur, met een kleine pauze. Tekenend voor het enthousiasme van de deelnemers: het orkestje start vaak al iets voor tienen. Het aantal deelnemers schommelt rond de twintig. Er is een mooie basis van vleugel, vier cello's, violen, contrabas, een groep klarinetten, blokfluiten, dwarsfluiten, en een sax.

Op de standaards staat klassiek repertoire.
Seizoen 2020-21 speelde het Huisorkest (met helaas de nodige corona-onderbrekingen) o.a: de ouverture uit de Barbier van Sevilla van G. Rossini (arr. Jan van der Goot), Hallelujah (foxtrot b. 20e eeuw), The Little Drummer Boy van Katherine Kennicott Davis (1941), Bun I Vinul Ghiughiuliu (Roemeens), en Ave Maria van Bach/Gounod. 

Seizoen 2019-2020 ondermeer: Allegro en Minuetto uit Eine Kleine Nachtmusik van W.A.Mozart, de beroemde adventscantate Wohl mir dass ich Jesum habe, van J.S.Bach, en Pavane pour une infante défunte van M.Ravel.

Het Huismuziekorkest komt  in de periode oktober t/m half april 12x bijeen, meestal zes keer vóór, en zes keer na Kerst.
De startdatum is 14 oktober 2022.
We spelen ondermeer Dvoraks Slavische Dans nr.2, en Klezmer Karnival.

Op de twaalfde bijeenkomst spelen we alle ingestudeerde stukken achtereen, op het eind ook voor familie en vrienden als toehoorder, een zogeheten 'laatste doorloop' - om de spelers niet al te nerveus te maken ;) In 2023 doen we deze afsluiting van het seizoen samen met het blaasorkest Princehof, en wel in zaal Zang en Vriendschap aan de Jansstraat in Haarlem, op 15 april.

'Blij naar huis' 

"Een klein maar fijn orkest, met een heel vriendelijke sfeer. Ik ga om twaalf uur altijd blij naar huis. Eine Kleine Nachtmusik van Mozart mogen spelen, hoe bijzonder is dat!", aldus een van de leden van het Huisorkest.

Speel je al enkele jaren muziek, of heb je vroeger gespeeld en wil je het weer oppakken? Heb je vragen of kom je een keertje kijken? Laat het ons even weten via het contactformulier.

Het Huismuziekorkest Haarlem komt bijeen in de Muziekschool Bloemendaal, Korte Zijlweg 9b, 2051 BD Overveen.

 

Het Huisorkest repeteert op de zaterdagochtend in Overveen, o.l.v Barbara Karst (r.) (foto 2019)

Locatie Muziekschool Bloemendaal, Korte Zijlweg 9B, Overveen