• Kom gezellig muziek maken in de omgeving van Haarlem!

Huismuziekorkest

Het Huismuziekorkest Haarlem (HMO) floreert al vele jaren. Al weer lange tijd onder bezielende leiding van Barbara Karst. Gerepeteerd wordt er van tien tot twaalf uur, met een kleine pauze. Tekenend voor het enthousiasme van de deelnemers: het orkest start vaak al iets voor tienen. De 20-25 deelnemers vormen een mooie basis van cello's, violen, een groep klarinetten, hobo, hoorn, blokfluiten, dwarsfluiten, saxen en piano.

Op de standaards staat hoofdzakelijk klassiek repertoire.
Seizoen 2023-24 ondermeer: Mozart, hoornkwintet K407 in Es; Isaac Albeniz: uit de Suite Espanole het deel “Sevilla” ; Yves Bouillot: Chanson d’automne; Mozart Divertimento No.1. 

De repetitiedata 2023/24 zijn, zaterdagochtenden: 
14, 28 oktober; 11, 18 november; 2 en 9 december; 6,13,20 januari; 10 en 24 februari; 9,16,30 maart; 6 april. 
De gezamenlijke seizoensafsluiting met Orkest Princehof : datum nog vast te stellen in april.
(14 december '23 houden we onze KerstInn, open voor iedereen)


Seizoen 2022-23 speelde het Huismuziekorkest ondermeer Dvoraks Slavische Dans nr.2, Klezmer Karnival en Corelli's Op.6 VIII Concerto Grosso in een bewerking van I. Bailey-Mortimer.
Seizoen 2020-21 o.a: de ouverture uit de Barbier van Sevilla van G. Rossini (arr. Jan van der Goot), Hallelujah (foxtrot b. 20e eeuw), The Little Drummer Boy van Katherine Kennicott Davis (1941), Bun I Vinul Ghiughiuliu (Roemeens), en Ave Maria van Bach/Gounod. 

Seizoen 2019-2020 ondermeer: Allegro en Minuetto uit Eine Kleine Nachtmusik van W.A.Mozart, de beroemde adventscantate Wohl mir dass ich Jesum habe, van J.S.Bach, en Pavane pour une infante défunte van M.Ravel.

Het Huismuziekorkest speelt ongeveer tweewekelijks in de periode oktober t/m half april 

Op de afsluitende bijeenkomst in het voorjaar spelen we alle ingestudeerde stukken achtereen, op het eind ook voor familie en vrienden als toehoorder, een zogeheten 'laatste doorloop' - om de spelers niet al te nerveus te maken ;) In 2023 is deze afsluiting van het seizoen gedaan samen met het blaasorkest Princehof, in zaal Zang en Vriendschap aan de Jansstraat in Haarlem.

'Blij naar huis' 

"Een klein maar fijn orkest, met een heel vriendelijke sfeer. Ik ga om twaalf uur altijd blij naar huis. Eine Kleine Nachtmusik van Mozart mogen spelen, hoe bijzonder is dat!", aldus een van de leden van het Huisorkest.

Speel je al enkele jaren muziek, of heb je vroeger gespeeld en wil je het weer oppakken? Heb je vragen of kom je een keertje kijken? Laat het ons even weten via het contactformulier.

Het Huismuziekorkest Haarlem repeteert in zaal GSV, Fr.Schubertlaan 37 in Heemstede. 

 

Het Huisorkest, o.l.v Barbara Karst (r.) (foto 2019)

Locatie GSV, Franz Schubertlaan 37, 2102 EK Heemstede