• Kom gezellig muziek maken in de omgeving van Haarlem!

Overige activiteiten

We organiseren jaarlijks ook extra samenspeelactiviteiten, die voor iedereen (ook niet-leden) met enige speelervaring toegankelijk zijn.

Kerst-Inn

Zo is er in december een Kerst-Inn,een gezellige avond waarop we samen internationale kerstliederen spelen vanaf bladmuziek die vooraf is toegestuurd. Dit alles onder leiding van een dirigent die alles in goede banen leidt. De muziekavond wordt uiteraard afgesloten met een glas glühwein en diverse versnaperingen.

In 2023 is onze Kerst-Inn op donderdag 14 december 19:00 tot 21:30 u. Iedereen met enige speelervaring kan meedoen. Ook dit jaar is Josien van der Tweel onze dirigente. Opgeven ajb via mail aan Maria van Ruiten. Geef dan ook aan welk instrument je speelt. Kosten (bijdrage zaalhuur en versnaperingen) zijn 10 euro. 
Locatie is GSV, Franz Schubertlaan 37, parkeren kan in de straat en vlakbij stoppen bussen (halte Julianaplein). 

Samenspeelproject

Vele jaren al maakt Huismuziek Haarlem dankbaar gebruik gemaakt van de samenspeelprojecten, opgezet door Reinout Godschalk. Zijn missie is het, om grote klassieke werken speelbaar te maken voor amateurmusici. Zoals hij zelf eens zei: "De orkestmuziek de Negende van Beethoven kunnen spelen met de blokfluit, hoe fijn is dat?"

Hij bewerkt beroemde werken voor groepen van Huismuziek in den lande, en dus ook voor Huismuziek Haarlem. Twee zondagen lang onder zijn leiding intensief samen instuderen, met aan het eind van de tweede zondag een 'laatste doorloop.'

Zo klonken in voorgaande jaren onder meer de Pastorale van Beethoven, de Carmen en L'Arlesienne suite van Bizet, de NOtenkrakerssuite van Tsaikovski, de Schilderijententoonstelling van Moessorgski, Delen van de Peer Gynt Suite van Grieg, de Vijfde Symfonie van Schubert, en Dansen van Dvorak, Grieg en Brahms.

In 2020 stonden de ouvertures Zauberflote (Mozart), Egmont (Beethoven) en Barbier van Sevilla (Rossini) gepland. Dit project moest worden onderbroken vanwege twee gevallen van overmacht: eerst een zware storm (met negatief reisadvies voor Reinout), en vervolgens de uitbraak van het coronavirus.

We houden in de gaten of zich een mooi alternatief zal aandienen voor Huismuziek Haarlem.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van dergelijke activiteiten van Huismuziek Haarlem, laat dat aub weten via onderstaand contactformulier. Ideeën en suggesties ook altijd van harte welkom!

 

Samenspeelproject met Reinout Godschalk (2019)