Zomercursus 2022: Muziektheorie

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 16:55

Wil je je kennis van muziektheorie te vergroten dan wel oppoetsen? Dan is wellicht de zomercursus van Huismuziek Haarlem iets voor jou! 

In de repetities heb je geregeld de notennamen nodig, muziektermen zoals Allegro vivace, en je hebt met allerlei maatsoorten te maken. Muziektheorie brengt licht in de duisternis!


Barbara Karst, als dirigente verbonden aan de twee Huismuziekorkesten, en tevens muziekdocent, zal de cursus verzorgen. 
Het gaat om een korte intensieve cursus die je kunt afsluiten met een klein oefenexamen. Gepland in de zomerpauze, zodat je toch fijn en verdiepend met muziek bezig kunt zijn! 

Het gaat om de lesstof van het hafabra examen A. (Hafabra betekent Harmonie, fanfare, brassband).
(Mogelijk volgen later cursussen voor de examens B en C)
De basis voor onze zomercursus is het boek 'Eenvoudige algemene muziekleer', van Bernard Nelleke (ISBN 90-71673-014), het beste is om deze aan te schaffen of te lenen. Het is te bestellen bij je boekhandel, bij bol.com of 2e hands verkrijgbaar bij oa boekwinkeltjes.nl

Data: maandag 4 t/m vrijdag 8 juli 2022, van 10.00-11.30 uur .
Plaats: GSV, Franz Schubertlaan 37 in Heemstede,
Parkeren gratis en er zijn voldoende plekken beschikbaar. We kunnen 1,5 m afstand houden en de ventilatie in de ruimte is goed. Er is gelegenheid om koffie te maken aldaar.

De kosten zijn € 10 per deelnemer per keer.
De cursus gaat definitief door. Heb je interesse om mee te doen, stuur ajb een e-mail aan Barbara: a.b.KarstATziggo.nl (AT=@)

(bron afb.: Bothners.co.za)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.